welverdiend genieten in het bourgondische belgië, nabij de voerstreek en zuid-Limburg

Laat je verrassen door onze karakteristieke locaties en (ont)spannende activiteiten voor jong en oud. Wij serveren ambachtelijke streekgerechten voor zowel ontbijt, lunch als diner maar ook kunnen wij een bourgondische picknick of BBQ verzorgen. Onze Franse salon doet uitstekend dienst als inspirerende vergaderlocatie, al dan niet in combinatie met een actief of ontspannend programma.
 
 

Boek direct online!

 

Ambachtelijke stroopstokerijStroopstokerij nabij de Voerstreek en Zuid-Limburg

Hombourgeois heeft sinds jaar en dag de familietraditie van het stroopstoken voortgezet. Elk najaar is Roy Eussen dag en nacht in de weer om de vers geoogste appels en peren te verwerken tot stroop. Dit gebeurt op ambachtelijke wijze met een koperen ketel en houten pers. Deze stroop is niet te vergelijken met de stroop die in de supermarkt te krijgen is. Wij organiseren rondleidingen en proeverijen door de ambachtelijk stroopstokerij.

Rondleiding ambachtelijke stroopstokerij

Wij geven een belevingsrondleiding bij de ambachtelijke stroopstokerij die bestaat uit een bezichtiging van de stokerij, waarbij de gids jullie begeleidt en vertelt over de geschiedenis van het ambacht en de werking van de stokerij.

Het gehele jaar is het mogelijk een rondleiding te beleven op afspraak. Van september tot en met november zijn er dagelijks rondleidingen in de ambachtelijke stroopstokerij van Hombourgeois. Op het domein van de Molen van Medael wordt dan in de praktijk en aan de hand van een film letterlijk en figuurlijk “beproeft” hoe stroop wordt gemaakt en niet te vergeten smaakt! In totaal duurt de rondleiding ongeveer 1,5 uur incl. het proeven van de stroop.

In september, oktober en november is de stroopstokerij daadwerkelijk in bedrijf en waant u zich een echte “stroopstoker” tijdens de bezichtiging.

 

Prijs: zie prijzen. Boek nu.

 

Locatie stroopstokerij

De ambachtelijke stroopstokerij bevindt zich aan de achterzijde van huisnummer 94, tussen de straatzijde en de ingang van vakantiewoningen de Molen van Medael.

Als je de stroop hebt besteld kun je deze afhalen op onderstaand adres. Óf je laat de stroop thuisbezorgen. Wij zullen dan in overleg een prijs voor het bezorgen afspreken (afhankelijk van het aantal kilometers of de portokosten).

Adres: Rue de Rémersdael 94, Hombourg, België
Telefoon:  0031 6 5160 8979

 

Copyright © 2012 Hombourgeois. Alle rechten voorbehouden. Design en concept door VIZZUAL